bútortervező CAD/CAM szoftver

továbbá OptiCut lapszabászati optimalizáló, akár CNC kimenettel

A PolyBoard rendszerigénye


Általánosságban elmondható, hogy egy tervező szoftver akkor működik a lehatékonyabban, ha minél erősebb hardveren fut. A PolyBoard megelégszik gyengébb konfigurációval is, de nagyobb, összetett tervek esetén szükség van erősebb hardverre.

A PolyBoard egy rendkívül kompakt méretű alkalmazás, amely bármely Windows 7, 8, 10 operációs rendszeren futtatható.A telepítés kb 2 percet vesz igénybe. A telepítés után csak ~30 megabájt helyet foglal el.

Önálló szoftver, azaz nem szükséges hozzá más sztenderd gépészeti alaprendszer megléte.

Ma már egy tervező gépén az i5-ös kategóriájú INTEL (vagy azzal egyenértékű AMD) processzor elvárható, alapszinten ez a PolyBoardnak is elegendő.

Ajánlott legalább 8 GB RAM-al rendelkező gép, nagyobb terveknél, sok apró részlet esetén 16 GB is szükséges lehet.

A szoftver egészen kis felbontású monitoron (1024×768) is működik, de CAD rendszer lévén itt is a minél nagyobb annál jobb elv érvényesül.

A grafikus megjelenítéshez DirectX megoldást használ, így alapvetően bármilyen grafikus kártyával használható, egy erősebb kártyával gyorsabb megjelenítés várható. 4GB RAM azonban alapszinten ajánlott.

További perifériák, mint egér és billentyűzet, illetve szükség szerint fizikai nyomtató (vagy egy telepített PDF nyomtató program) is kell a szoftverhez. Egy pen-drive is hasznos lehet a CNC megmunkáláshoz szükséges fájlok hordozásához, ha nincs a CNC gép egy hálózatba kötve a tervező munkaállomással.