bútortervező CAD/CAM szoftver

továbbá OptiCut lapszabászati optimalizáló, akár CNC kimenettel

Professzionális 3D szekrénytervező szoftver


Szekrénytervezés magas fokon, hatalmas rugalmassággal, egyszerű és gyors használattal. Tökéletes egyedi projektekhez és elemkönyvtárból történő gyártásokhoz is.

Modellezés
Ellenőrzés
Vizualizáció
Gyártás + CNC

Polyboard nem hasonlítható össze más szekrénytervező szoftverrel, mert

A tervezéstől a 100% pontos gyártási dokumentációig rekord gyorsasággal lehet vele dolgozni, miközben a program nem kényszerít beépített modulok és nagyon alapszintű testreszabhatóság használatára, sőt.
A terv minden részletét lehet alakítani a rendelkezésre álló lenyűgöző mennyiségű opciókkal.

Szekrénytervezés, bármilyen alakra, akár szögben álló oldalakkal, több irányban szögben álló tetőlapokkal, szokatlan szögben álló falak közé. ferde tetők alá, csővezetékek köré, még több opcióval.

PolyBoardot egy erőteljes geometrikus motor hajtja, amely nem csak az összetett projektek gyors tervezését teszi lehetővé, de 100% pontosságú vágáslistát készít (élzárással vagy anélkül vett méretekkel), továbbá azonnal kinyomtatható rajzdokumentáció és igény szerint CNC megunkálási fájlok áll rendelkezésre.

A PolyBoard egészen egyedi alkalmazás ezekkel a képességekkel.

Véget vethet a tervezési és gyártási folyamatban rejlő problémáknak

… több időt fordíthat a vevőkkel történő kapcsolattartásra, új ügyfelek keresésére, árajánlatok készítésére.

Gyorsaság és pontosság a tervezésben

A PolyBoard a hagyományos CAD rendszereknél sokkal gyorsabb, mert ez kifejezetten a bútortervezéshez kialakított felhasználói felülettel rendelkezik. Minden méret egyedileg, parametrikusan állítható, nincsenek megkötések. Fel kell méretezni a korpuszt, utána pedig a polcokat, függőleges osztásokat, ajtókat, fiókokat, a lábazatokat, munkalapokat, takaróléceket stb. kell hozzáadni. Vagy építkezhet modulokból. Bármelyik elem bármikor átméretezhető, a többi elem megváltozott méreteit a program azonnal kiszámítja.

Azonnali 3D látvány és költségszámítás

Ma már minden komoly rendszer, így a PolyBoard is azonnali 3D képet tud készíteni, akár az egyes szekrényekről, vagy akár egy teljes konyha bútorról. Ez egy nagyszerű értékesítést segítő képesség.
Mivel a tervezés rendkívül gyors, így komplex 3D-s képet akár már az árajánlathoz is lehet csatolni. Mondani sem kell, hogy ez mind előny a piacon.
Nem utolsó sorban az egyes bútorok tervezése során a megadott beszerzési és munkaköltségek alapján a szoftver folyamatosan – minden pillanatban aktuálisan – mutatja a költségeket is.

Automatikus gyártási információk

Abban a pillanatban, ahogy a vevő megrendeli a munkát a gyártási dokumentáció rendelkezésre áll. Nem vicc. Azonnal. Ehhez semmi mást nem kell tenni, csak megnyomni a nyomtatás gombot. Vágáslista és  minden darabról méretezett rajz készül. Beméretezve a körvonal, a zsanérok, a polctartók, csapolások, konfirmátorok, fiókvasalatok stb. furatpozícióit, nútméreteket, és ezt tényleg egy pillanat alatt.

Vasalat, anyag stb könyvtár rendszer

Az elemtárakban lehet megadni azokat a szabályokat, ahogyan szeretne bútorokkal dolgozni. Csapozás vagy lamellózás, konfirmátor, esetleg excenter összehúzó? Az ön döntése. Ha egyszer ezeket a szabályokat megalkotta, akkor egy új bútor esetén nincs más dolga, mint megadni a korpusz méreteit, kialakítani a belső zónákat, minden rögzítés és vasalat automatikusan készül el. Lehetőség van többféle bútorépítési szabályt létrehozni, akár menet közben megváltoztatni a kialakítás szabályait.