bútortervező szoftver

és OptiCut lapszabászati optimalizáló

Optimalizálás felsőfokon – OptiCut 5


Nekünk nem kell felsőfokon érteni a matematikához, de meg kell követelnünk, hogy az az eszköz, amivel a lapok optimalizálását végezzük a lehető legmagasabb szinten alkalmazza azt.

Lapok optimalizálása

Az OptiCut a vágáslistánkból készít alapos lapszabász tervet. Egészen finoman szabályozható a számítás menete, az iterációk száma, az elfordítások száma, többszintű szélezések, stb.

Lécek, profilok optimalizálása

Az OptiCut a keretszerkezetekhez, vízvetőkhöz, szekrény tetőlécekhez és mindennemű rúdanyagok (akár fém is) képes optimalizált vágáslistát készteni.
Ehhez figyelembe tudjavenni az egyes elemek végszögvágásait is.

OptiCut eredmények

Az OptiCut az eredményeket meg tudja jeleníteni képernyőn, ahol az egyes darabok méretei ellenőrizhetők, ki tudja nyomtatni nyomtatón, illetve CNC programot tud készíteni az általunk választott géptípushoz.
Emellett a vágandó lapokhoz előre ki lehet nyomtatni az elemekre ragasztható címkéket is, akár vonalkóddal is.

Léc/rúd anyag vágáskép

Készlet kezelés

  • készletnyilvántartás
  • több raktár kezelése
  • készletek levonása
  • maradékok készletre vétele
  • készletadatok importja
  • készletadatok exportja
 

A rendelkezésre álló anyagok készleteit az OptiCut nyilvántartja. Az elvégzett optimalizálások után a készletet aktualizálja, levonja a felhasznált darabokat és felveszi a még felhasználható maradékokat.

Méretkeresés

Melyik lap (vagy léc) méret lenne ideális egy adott vágáslistához?
Megadható, hogy mekkora méretből és milyen lépésekkel induljon a keresés.
Nagyméretű vágáslisták esetén optimális méretben rendelhető a lap vagy rúd anyag.

*Pro verzió és felette

Többféle anyag többféle méret

Az OptiCut vágáslistája egyszerre több anyag félét tartalmazhat. Optimalizálás során a készleten levő összes rendelkezésre álló méretet megvizsgálja és minden vágásképhez a legmegfelelőbb anyagot választja ki.

Élzárások 

A vágásjegyzékben megadható az elemek éleinek élzárása mérettel együtt, az élzáró anyagok listájából. Az élzáró anyagok mérete kivonásra kerül a megadott lapméretekből.

Lécszimmetriák

Amennyiben a lécanyag keresztmetszeti szimmetriái megengedik, akkor az OptiCut azokat a szögvágott végű elemeket megvizsgálja, hogy megfordíthatók-e anyagmegtakarítás céljából.

*Pro verzió és felette

Gépi kötöttségek kezelése

A CNC lapszabász gépeknek általában vannak korlátozottságai (limitált újravágások, lapelfordítások) azaz előfordul, hogy nem tudják végrehajtani a komplexebb vágásképeket.

Az OptiCut-val meg lehet adni, hogy milyen géppel fogunk dolgozni, így a számított kimenet figyelembe fogj venni a gép korlátait.