bútortervező CAD/CAM szoftver

továbbá OptiCut lapszabászati optimalizáló, akár CNC kimenettel

PolyBoard – látványtervezés


A PolyBoard beépített módon készít látványtervet, de emellett támogatja a lakberendezési tervezést és a fotórealisztikus ábrázolást.

A PolyBoard 7 bútortervező program Std/Pro/Pro-PP verziói beépített látványtervvel és többféle 3D kimenettel rendelkeznek. Ez lehet egy 3DS fájl (a mellé lementett textúra mappával) vagy egy 3D DXF fájl (ez utóbbia Pro verziótól a megmunkálások is exportálhatók).

 

3DS fájl

Ez a formátum alkalmas a geometriai elemek és azok felületi textúrájának átvitelére.

Látványtervezésez pl. a SketchUp, Blender, KeyShot, Chief Architect, pCon.planner (stb.) programok is be tudják olvasni.

3D DXF fájl

Ez egy CAD alapformátum, a legtöbb tervezőprogram képes beolvasni.

Látványtervezéshez vagy további dokumentációk készítéséhez alkalmas formátum. pl. AutoCad, SketchUp, stb.

PolyBoard kép

A PolyBoard az elkészített terveket képes 3D-s, textúrázott árnyékolt módon is megjeleníteni.

További Látványtervezéshez a PolyBoardból 3DS vagy 3D DXF formátumban tudja elmenteni a terveket a felhasznált textúrákkal együtt.

Blender, SketchUp, Keyshot csak néhány példa azon szoftverekből, melyekkel tovább lehet lépni a látványtervezés irányába. A 3DS fájlok betöltésekor a PolyBoardban használt textúrák is automatikusan betöltődnek.

Amennyiben rendelkezik Keyshot 8, vagy 9 szoftverrel, akkor a PolyBoard automatikusan tudja indítani és betölteni az elkészített terveket.

 

Blender 2.81a kép

pCon.planner


Interior és exterior látványtervező szoftver, az egyik legjobb ingyenesen is elérhető, PolyBoard által készített fájlokat is kezelő fotorealisztikus képet készítő alkalmazás.

A pCon.planner egy professzionális látványtervező. A PolyBoard által készített 3DS fájlokat közvetlenül be tudja olvasni az anyagjellemzőkkel együtt.
A program képes a helységek elkészítésére, elemtárból berendezési és dekorációs tárgyakat beilleszteni, ajtókat, ablakokat elhelyezni, a további anyag tulajdonságokkal felruházni a tervet.
A Standard (STD) verzió ingyen használható, akár üzleti célra is.
A szoftvert innen lehet letölteni.

A pCon.planner logo az EasterGrapchics GmbH szellemi tulajdona

Blender


a professzionális fotorealisztikus látványkészítő szoftver, kiemelkedő tudású általános célű modellező, animáló és renderelő alkalmazás

Ma 2019 végén a 2.81a verzió érhető el a Blender szoftverből. A Blender szabad szoftver.
Telepítés után néhány lépés még hátra van ahhoz, hogy a PolyBoard által készített 3DS állományt be lehessen tölteni. Cégünk készített egy telepítő programot, amellyel ezek a lépések leegyszerűsíthetők. A Blender 2.81a a innen tölthető le.

A Blender logo és név a Blender Foundation szellemi tulajdona.

3DS importer telepítési leírása 2.81 verzióhoz (a korábbi 2.79-es verzióban már telepítéskor benne van a 3DS importáló, ott csak az engedélyezést kell végrehajtani a 3-as ponttól kezdődően)
  1. a Blender 2.81a 3DS importer telepítő letöltése innen.
  2. a letöltött fájlt futtatása, az alábbi mappát megadva: “C:\Program Files\Blender Foundation\Blender 2.81\2.81\scripts\addons\” FIGYELEM: Ha a Blender 2.81a máshova lett telepítve, akkor meg kell keresni az adott mappát, ebben a telepítő segít)
  3. Blender 2.81a alkalmazás indítása és az Edit/Preferences menüpontban az Add-ons pontot kell kiválasztani
  4. ki kell keresni az Import/Export 3DS format sort és bejelölni. Ezután a File/Import menüpont alatt megjelenik a 3DS import lehetőség.
Blender 2.81a - Preferences párbeszédablak