bútortervező CAD/CAM szoftver

továbbá OptiCut lapszabászati optimalizáló, akár CNC kimenettel

Egyedi lapmegmunkálások


A PolyBoardban minden tervezés során létrejött bútorlap tovább megmunkálható, a megmunkálások kombinálhatók.

 

Minden létrejött bútorlap kijelölése után lapmegmunkálási lehetőségek közül lehet választani, pl. a képen látható menüből.

Az elkészített megmunkált lapokat lehet másolni és beilleszteni, és lehetőség van elem könyvtárba menteni, később egyedileg vagy automatizáltan, szabály szerint beilleszteni.

Többrétegű lap

A PolyBoardban egy lap több rétegből is felépülhet. A képen egy 10mm-es keretes középréteg van, amit egy-egy 3mm-es teli lap fog közre.

Élmegmunkálás

A lapok az éleik mentén is alakíthatóak nyitott görbék segítségével.
Az alábbi képen egy ívesen vágott lapokkal határolt szekrény látható.

Felület megosztás

Minden lap több részre osztható, egyenes vagy görbékkel. Így több anyagból készült lapok is tervezhetőek, de máshol is hasznos funkció ez.

Ezzel még nincs vége: a lapok megmunkálása egymásba ágyazható tetszőleges mélységig, pl rejtett világításhoz 2 rétegű (duplungolt) lapok közé lehet vezetéknek horonyt tervezni, az alsó lapba pedig a LED profilnak szintén horonyt készíteni, az egésznek a sarkait lekerekíteni.

Sarok megmunkálás

A lapok sarkait külön-külön lekerekítéssel, vagy bármilyen alakra megmunkálhatjuk, ahogy az alábbi kép felső lapján és polcain látható.

Keretszerkezet

Keretszerkezetet lehet tömör fából, de akár bútorlapból is tervezni. Az alábbi képen két keretszerkezet is látható, az alsó ajtó keresztlécekkel.

Megmunkálás felületen

A bútorok lapfelületein is lehet egyedi megmunkálásokat tervezni. Ezek lehetnek átmenő, vagy besüllyesztett megmunkálások, bármilyen alakkal.

Rövid összefoglaló videó