bútortervező CAD/CAM szoftver

továbbá OptiCut lapszabászati optimalizáló, akár CNC kimenettel

PolyBoard: korpusz tervezés


A korpusz alakítási lehetőségek, legyen szó akár egyszerű vagy szabad formájú komplex szekrényekről, lábazatokról, ferde vagy térben több irányban megtört tetőlapokról, vagy sarokkitörésekről a vezetékek és oszlopok mentén.

Korpusz lehetőségek


A PolyBoarddal való tervezés mindig egy korpuszból indul ki. Ez lehet egy egyszerű doboztól kezdve az L alakú és sarokszekrényeken át egészen komplex szabad formájú szekrény, vagy választható egy korábban készített szerkény kiindulásképpen. A korpusz meghatározása során lehetőség van eldönteni, hogy melyik határoló lapokra van szükség, továbbá az L alakú és sarokszekrények esetében lehetőség van szabályozni, hogy az oldalak a szekrény méretével arányosan változzanak-e, vagy fix értéken maradjanak.

Szabad formájú szekrény


Egyedi szerkényterv készítése, ahol az szekrény alaprajza nem feltétlenül derékszögű. Lehetőség van komplex formájú szekrények tervezésére, 100% pontos vágáslistával, gyártási dokumentációval, CNC programokkal, ide értve az élszög vágásokat is.
További lehetőség van oldalanként további lejtéseket megadni, a korábban már említett tetőlap lejtésekkel együtt.

Lapkapcsolatok


Fontos tudnivaló az, hogy miként lehet a PolyBoarddal a lapcsatlakozásokat kialakítani. Az alábbi video ezt foglalja össze tömören. További információ a tudásbázisban.